“Nieuwe inzichten ontstaan

Wanneer je jezelf gunt om je blik te verruimen”

OVER WILLEM

Willem Meijer (1968) is ondernemer en bestuurder van verschillende bedrijven. Hij heeft leiding gegeven aan diverse reorganisatietrajecten, overnames en het opstarten van nieuwe bedrijven en bedrijfsonderdelen. Veranderingsprocessen en people-management vormen daarbij een rode draad. Hij volgde in 2013 de beroepsopleiding tot Legal Mediator bij het ADR-instituut en wordt regelmatig benoemd door de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam tot onafhankelijk bestuurder. 

Na twintig gewerkt te hebben in een corporate omgeving, besloot Willem een sabbatical te nemen in 2008. Dit zorgde voor een kanteling in zijn persoonlijke ontwikkeling waardoor meer ruimte ontstond voor de menselijke, zachte kant. "ik ben uit mijn comfortzone gestapt en nieuwe ervaringen opgedaan. Op het gebied van creativiteit maar ook in relatie tot mijzelf in de omgang met anderen. Hierdoor ben ik nog beter in staat om mensen te helpen met maken van de juiste keuzes".

Willem begeleidt inmiddels vele mensen op zakelijk en privé vlak.

“Doordat mijn gezichtsveld tijdelijk is beperkt ben ik anders gaan kijken naar dingen. Wanneer je zicht minder is, betekent dit niet dat je minder ziet. Nieuwe inzichten ontstaan door anders te kijken en boodschappen worden beter hoorbaar”

“Met mijn coaching programma help ik mensen om de beste versie van zichzelf te zijn. Mijn filosofie is gebaseerd op het principe dat iedereen van nature creatief is. Ik help mijn cliënten vanuit een vastzittend perspectief op een andere manier naar zichzelf te kijken. Weg van de comfort-zone van patronen en conventies die zijn bedacht om duiding te geven aan het leven.

Daarbij ga ik er vanuit dat de wijsheid al in jezelf  zit. Door terug te gaan naar je eigen kernwaarden ben je  beter in staat om te denken in nieuwe mogelijkheden. Creativiteit is een belangrijke drijfveer die ik meeneem in mijn coaching.”