“Doordat mijn gezichtsveld tijdelijk is beperkt

ben ik anders naar dingen gaan kijken”

INSPIRATIE

Willem deelt op deze inspiratie pagina een aantal van zijn werken. Zijn creativiteit wordt getriggerd door anders naar dingen te kijken. Ook is het creatief bezig zijn, de ultieme ontspanning.

Onzichtbaar (Invisible)

Onzichtbaar (Invisible) is een fotoserie van Willem Meijer. Tijdens een periode van reflectie op Mallorca, herstellende van een oogoperatie na een netvliesloslating, heeft Willem dit project in 2021 gerealiseerd. Van de een op andere dag werd hij geconfronteerd met een tijdelijke gezichtsbeperking aan één oog waardoor de vanzelfsprekendheid van de normale dingen wegviel. Het motiveerde hem om op een andere manier naar dingen te kijken. Lopend door de stad Palma de Mallorca werd hij geïnspireerd door kleurrijke versieringen van straatbeelden, graffiti in de meer afgelegen delen van de stad en op muren geschilderde hartenkreten. Visuele uitingen van vergankelijke beelden van mensen van wie woorden niet meer worden gehoord of waar de straat juist is gekozen als podium voor hun boodschap. Het straatbeeld is echter in beide gevallen een tijdelijke gastheer van deze uitingen voordat deze voorgoed verdwijnen in de vergetelheid. De vastlegging hiervan op de gevoelige plaat is dan ook een eerbetoon aan de kunstenaars. Hun tijdelijke uiting van de straat krijgt hiermee een oneindig leven en hun boodschap blijft voor altijd zichtbaar. Met deze serie wil Willem laten zien dat, wanneer je zicht minder is, dit niet betekent dat je ook minder ziet. Nieuwe inzichten ontstaan door anders te kijken en boodschappen worden beter hoorbaar. Willem laat je met een andere blik naar dingen kijken en het rationele brein wordt uitgenodigd plaats te maken voor het creatieve brein. Wanneer je gedwongen wordt om het anders aan te pakken en je creativiteit kunt inzetten, dan ontstaan er nieuwe wegen.

Willem Meijer (1968)

Willem Meijer (1968) is personal coach. Met zijn coaching ondersteunt hij mensen om de beste versie van zichzelf te zijn. Zijn filosofie is gebaseerd op het principe dat iedereen van nature creatief is. Willem laat zijn cliënten vanuit een vastzittend perspectief op een andere manier naar zichzelf kijken. Weg van de comfortzone van patronen en conventies die zijn bedacht om duiding te geven aan het leven. Daarbij gaat hij er vanuit dat de wijsheid al in jezelf zit. Door terug te gaan naar je eigen kernwaarden ben je beter in staat om te denken in nieuwe mogelijkheden. Creativiteit is een belangrijke drijfveer die Willem meeneemt in zijn werk. Vanuit deze filosofie en het laten zien van zijn eigen creaties, waaronder deze fotoserie, hoopt Willem anderen te inspireren.