“Jouw reputatie is een belangrijk

ingrediënt voor jouw succes”

HOGAN ASSESSMENT

Wil jij je meer bewust worden van jouw effectiviteit als leider, bestuurder of manager? Ben jij geïnteresseerd om, niet alleen jouw identiteit onder de loep te nemen, maar ook te kijken naar jouw reputatie? Hoe kijken mensen in het werkveld naar jou?

Als gecertificeerde Hogan assessor bied ik jou deze mogelijkheid. De Hogan Assessment, van oorsprong een Amerikaanse assessment-methode, wordt gebruikt om het gedrag van professionals, leiders en teams in werksituaties te meten en te voorspellen. Veel assessments gaan alleen over identiteit. Dat is het verhaal dat je over jezelf vertelt maar dat geeft niet een volledig beeld van wie jij bent. Een mooie aanvulling hierop is hoe anderen naar je kijken. Dat gaat dus over je reputatie. De Hogan Assessment richt zich op dit aspect van je persoonlijkheid en helpt je om inzicht te krijgen in hoe anderen jou waarnemen. Jouw reputatie is een belangrijk ingrediënt voor jouw succes.

Tijdens de assessment komen (i) de positieve kant, (ii) de donkere kant en (iii) de innerlijke kant van jouw persoonlijkheid aan de orde. De assessment bestaat uit drie afzonderlijke tests, een uitgebreide rapportage en een persoonlijke evaluatie. Het assessment kan het ook een ingang zijn voor verdere coaching van jou als individu of als team. Daarnaast kan de Hogan Assessment een onderdeel vormen van een uitgebreide management team of board evaluatie.

De Hogan Assessment bestaat uit drie onderdelen

  • De positieve kant:

De positieve kant beschrijft hoe jij met anderen omgaat, wanneer jij op je best bent. Of je doel nu is om bewust te worden hoe de omgeving op jou reageert of om je als een sterkere leider te ontwikkelen, het beoordelen van dit aspect van de persoonlijkheid geeft een waardevol inzicht in hoe mensen werken, hoe ze leiden en hoe succesvol ze zullen zijn in een organisatie.

  • De donkere kant:

De donkere kant van jouw persoonlijkheid komt naar voren in tijden van verhoogde stress en kan relaties verstoren, reputaties beschadigen en de kansen op succes dwarsbomen. Door deze te beoordelen, kun je de prestatierisico's herkennen en verminderen voordat deze een probleem worden.

  • Het innerlijke:

Het innerlijke van de persoonlijkheid verwijst naar jouw doelen, waarden, drijfveren en interesses die bepalen wat jij verlangt en nastreeft. Door waarden te beoordelen, kun je begrijpen wat jou motiveert om te slagen, en in welke soort positie, baan en omgeving jij het meest productief zult zijn.

Voor meer informatie en/of een persoonlijke kennismaking kun je mij mailen via info@canalize.nl